Etiquetas

, , , ,

DSC_0155

Esta torta foi unha sorpresa moi especial para a miña princesa Rapunzel, tamén coñecida como a miña sobriña Ainhoa.  Comecei a facela sen ter moi claro se a idea sairía ben e aquí está o resultado. Miña sobriña estaba como loca coa súa torta de castelo, tanto que ata comeu un cachiño…que por certo estaba moi rico.

Ingredientes

1. Biscoito

  • 5 ovos
  • 150 gr de azucre
  • 100 gr de fariña
  • 50 gr de cacao en po

2. Almibre

  • 150 ml de auga
  • 100 ml de azucre
  • zume dunha laranxa

3. Decoración

  • Crema de moka
  • kit-kat de chocolate con leite
  • kit-kat de chocolate branco
  • lacasitos
  • galletas oreo de chocolate blanco
  • cornete de xeado

Pasos

1. Biscoito

– Montar os ovos co azucre ata obter unha crema branqueada e dobre o volumen.

– Mesturar con batedor de man a fariña e o cacao en po.

– Meter no forno a 200º ata que se cociñe o biscoito.

2. Almibre

– Poñer a auga e o azucre a ferver ata que se faga o almibre.

– Engadir o zume de laranxa.

3. Montar a torta

– Cortar o biscoito  pola metade.

– Poñer unha capa de moca (ver receita no link de ingredientes) ne metade do biscoito.

– Cubrir todo o biscoito coa crema de moka.

– Poñer as torres de galleta (montalas  derretindo o chocolate da parte superior para que sirva de pegamento).

– Poñer as tiras de kit-kat polos lados.

– Recubrir a cima da torta con lacasitos e  poñer os cornetos nas torres.

Advertisements