Etiquetas

, , ,

DSC_0429

Cando vin a receita deste biscoito no blogue de kanela y limón, mostreime escéptica respecto ó sabor que podería ter un biscoito feito con esta bebida. Unha vez feito e probado, estou totalmente convencida de que se convertirá nun habitual no meu recetario. Ainda que o primeiro bocado resulta raro, polo intenso sabor a baileys; unha vez comido un anaco…o corpo pide máis. Está realmente bo!

A excusa para facer este biscoito, foi o librarme da botella de baileys maldita. Unha botella que tiña dende facía xa algún tempo, e que me traía recordos un tanto extraños; xa que a súa compra foi o inicio dunha noite na que se desencadearon unha serie de acontecementos dignos dunha telenovela ou dunha historia de terror…ainda non decidín moi ven cal delas. 

DSC_0427

Deixareivos coa dúbida do que aconteceu aquel día, por respeto a toda a xente implicada; e con esta receita, soterraremos xuntos no esquecemento esta pasaxe tan subrealista da miña vida. Morto o can…rematou a rabia, neste caso; rematada e tirada a botella…xa non hai testigos!!!!

Ingredientes:

  •     375 gr de fariña
  •     250 gr de manteiga (temperatura ambiente)
  •     250 gr de azucre
  •     4 ovos
  •     200 ml de baileys
  •     Un sobre de lévedo (tipo Royal)
  •     unha pizca de sal

Pasos

-Bater a manteiga en punto pomada co azucre ata que quede unha mestura cremosa.

-Engadir os ovos un a un sen deixar de bater, deixando uns minutos entre engadir un e o outro.

-Engadir a fariña, o lévedo e o sal tamizados e bater ata que se mesture todo ben.

-Engadir o Baileys e volver a bater.

-Botar no molde para biscoito previamente untado con manteiga e polvillado con fariña (para que non se pegue) e meter no forno, que debe estar a 180º; ata que ó pinchar con un escarvadentes este saia totalmente limpo de masa.

Advertisements