Todos os anos, miña irmá Elena e máis eu inauguramos o comezo do verán coas festas na Valenzá. Esta urbanización na que ela ten o seu piso e na que eu vivín durante varios dos anos máis felices da miña vida, celebra as festas na honra a San Bernabé…iso ven caendo polo 10 de xuño máis ou menos.
O ritual de todos os anos consiste en invitar a toda a familia a comer á súa casa…e traballar arreo para ofertarlles unha boa paparota antes de ir disfrutar do programa das festas.
Cada ano inventamos algo novo e como ven moita xente e a ela lle gusta ter variedade ata na sobremesa, aprobeito para facer cousas novas para o postre. Este ano tocoulle á famosísima torta xeada de wisky, unha receita que atopei no blogue Atrapada en mi cocina e que me encantou.
O resultado, como podedes ver; non pode ser mellor. Sei que non a podedes probar…pero xa vos digo eu que nada que ver coa comprada. Esta dalle mil voltas.
Ingredientes:
- Base
- Base de biscoito comprada
- 50 gr azucre
- 100 ml auga
- Un chorro de wisky
- Recheo
- 100 gr azucre
- 50 gr azucre glass
- 4 ovos
- 80 ml leite
- 6 follas de xelatina
- 50 ml wisky
- 600 ml tona para montar
- Cobertura
- 150 gr azucre
- 5 xemas
- 1 ovo
- 150 ml auga
- 3 follas de xelatina
- Decoración
- 200 ml tona para montar
- 2 culleradas de azucre glass
- crocante de améndoa
Pasos
Base
-Preparamos o almibre. Poñemos os 100 ml de auga e os 50 gr de azucre a ferver e unha vez empece a facer burbullas e espesar retirámolo e engadimos un chorro de wisky (a gusto).
-Poñemos a base de biscoito nun molde desmontable (se é maior recortámola co mesmo aro da forma). Empapamos o biscoito co almibre.
Recheo
-Poñemos as follas de xelatina a remollo.
-Montamos os 600 ml de tona cos 50 gr de azucre glass.
-Separamos as xemas das claras dos 4 ovos e montamos as claras a punto de neve con 50 gr de azucre
-Nun cazo poñemos a quentar o leite co resto do azucre ata que estea quente. Retiramos e mesturamos batendo sen parar as xemas, as follas de xelatina e o wisky. Volvemos a poñer ó lume mentres batemos ata que todo quede integrado e a textura sexa coma dunha crema suave. Retiramos e deixamos arrefriar
-Unha vez fría a mestura, mesturámoslle primeiro a tona e despois as claras con movementos lentos e envolventes para que non se baixe.
-Engadimoslle a mestura á base que tiñamos reservada e deixamos no conxelador ata que solidifique todo (mellor dun día para outro).
Cobertura
-Poñemos as follas de xelatina a remollo.
-Poñemos ó lume a auga co azucre ata que estea quente. Retiramos e engadimos as xemas e o ovo removendo. Volvemos poñer ó lume sen deixar de remexer ata que a mestura teña textura de crema.
-Retiramos e engadimos a xelatina ata disolvela.
-Unha vez fría a mestura engadímoslla á tarta por enriba e volvemos a metela no conxelador ata que solidifique.
Decoración
– Para decorar montamos a tona co azúcre glass e cunha manga pasteleira facemos un borde de tona.
-Na parte central poñemos crocante de améndoa.
Aquí vos deixo unha foto miña e de miña irmá nas festas…para que vexades que non todo foi traballo!