Etiquetas

, , ,

20141026_141803

A miña nai non lle gusta o doce. Cando temos unha celebración proba a torta, pero so un cachiño pequechiño, e para iso dicindo que é moito. O que si parece disfrutar son as tortas frescas, as de xelatina e as de queixo son as únicas que come o trozo completo e non pide unha lámina. Por ese motivo, na miña casa adaptámonos e “sacrificámonos” pola súa causa…e facemos tantas tortas frescas.

Esta torta fíxenlla a semana pasada para celebrar o seu cumpleanos. Unha torta moi suave e moi rica que lle gustou tanto a ela coma a todos nós e que eu comparto con vós para que tamén a levedes a unha ocasión tan especial como para min é o cumple de miña mami.

20141026_141838

Ingredientes:

  • 2 botes grandes de melocotón
  • 300gr queixo tipo philadelphia
  • 4 sobres callada
  • ½ litro tona
  • ½ litro leite
  • Galletas lotus
  • Mantequilla
  • 150 gr azúcar
  • 5 follas xelatina neutra

Pasos:

-Triturar as galletas e mesturalas coa manteiga derretida. Engadir a suficiente para que a masa quede compacta pero non moi graxa. Formar unha base coa mestura  nunha forma desmontable.

-triturar un bote de melocotóns con un pouco de leite. Engadirlle o queixo, o resto do leite, a  tona, o azucre, o queixo e os sobres de callada. Mesturar todo coa batedora  e levar ó lume ata que comece a levantar fervor removendo continuamente.

-Cortar varios melocotóns (3-4) en anaquiños pequenos. Engadir a mestura na forma por enriba da base de galleta. Para isto alternar capas de mestura e anaquiños de melocotón,  e deixar solidificar.

-Para a xelatina poñemos as follas a remollo en auga.  Co resto do melocotón, engadirlle algo de almibre e trituralos. Poñer o puré a quentar ata que levante fervor, engadirlle as follas de xelatina e mesturar ata disolvelas. Engadilo á torta e deixar solidificar de novo.

-Para a decoración empreguei letras de chocolate e flores de Dr. Oetker e melocotón en láminas.